Maak kennis met de 'geheimen' van tuinarchitect Harry Pierik

Tuinontwerp in alle mogelijke vormen komt deze avond aan bod. De entree bedraagt 10 euro, inclusief een kop koffie/thee. Sluuspoort is open vanaf 19:00 uur.

Deze avond komen uiteenlopende voorbeelden van door Harry Pierik ontworpen tuinen voorbij. Deze tuinen variëren van achter een rijtjeshuis of landelijke tuinen en bostuinen, tot op landgoederen, begraafplaatsen en een rotonde. Speciale aandacht wordt geschonken aan geveltuinen in de openbare ruimte. En omdat Zwartsluis druk bezig is het centrum op te vrolijken, wordt verwacht dat hier prachtige ideeën opgedaan kunnen worden.

Pieriks tuinen vallen op door hun bijzondere vormgeving en hun natuurlijke uitstraling met een grote diversiteit aan plantensoorten. Elke tuin is een zorgvuldig gecomponeerde, rijk gedetailleerde eenheid van bloem, blad, bes en tak. Hij ontwerpt tuinen die het landschap binnenlaten of juist lelijke voorwerpen aan het oog onttrekken. Onderhoudsvriendelijke groene oases waar je geen seizoen op uitgekeken raakt.

Alvast een voorproefje? Kijk op www.tuinharrypierik.nl

Artikel aangepast op Donderdag 9 maart 2023.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?