Expositie 'Wat een verbeelding!' prikkelt de zintuigen

Anna Kroes, Bea Jaket, Anna Niermeijer, Jan Haanstra, Ali Haanstra, Ariënne Schakelaar, Debby Zantinge, Wim Goos en Stephan van Deelen zijn beeldend kunstenaars uit Elburg, Hattem en Zwolle. Zij kennen elkaar van het exposeren van hun werk in beeldentuin de Schoppert in Hattem. Van 28 januari tot en met 1 april is er een expositie van hun werk te zien in Museum Schoonewelle, gehuisvest op de tweede etage van Sluuspoort Zwartsluis.

De kunstenaars hebben hun (ver)beeldend vermogen flink aan het werk gezet. Zij hebben in Museum Schoonewelle een sterk gevarieerde collectie uit hun oeuvre samengesteld. In de meest letterlijke zin zijn het inderdaad vooral beelden die de aandacht opeisen. Daarnaast zijn er van Anna Kroes, eigenaresse van de Schoppert in Hattem, schilderijen te bewonderen. Bloemrijke schilderijen waarvoor zij de inspiratie vooral in haar eigen tuin opdoet.

Boeiend aspect van ‘Wat een verbeelding!’ is het vaak grote verschil in creaties. Iedere beeldend kunstenaar past zijn of haar eigen technieken en ideeën toe. Dat resulteert in een sterk gevarieerde en ook kleurrijke tentoonstelling, waar menig bezoeker alleen maar een blij gevoel van zal krijgen.

Artikel aangepast op Zondag 22 januari 2023.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?