Verteltheater 'In de Soete Suikerbol' op woensdag 28 december

Sluuspoort wordt woensdag 28 december ingericht als theater. 's Middags is theatergroep Ad Hoc te gast en zij brengen een leuke voorstelling over 'In de Soete Suikerbol' naar de (bekende) boeken van W.G. van der Hulst. Het is theater voor jong en oud. De voorstelling wordt drie keer opgevoerd: om 14:00, 15:00 en 16:00 uur. De entreeprijs is 3,50 euro per persoon. Vooraf reserveren is aan te bevelen. Dat kan aan de balie van Sluuspoort of telefonisch: 038-3866555.

Het verhaal op 28 december:
De bakker doet zijn uiterste best om zijn goede naam als hofleverancier te behouden. Zeker als de koning van het Noordenland weer op bezoek is. Dat is lastig want zijn vrouw maakt alles schoon en hangt alles recht, ook het wapen van de gouden koets. Dan breekt het wapen af…

Jong en oud
De avonturen van de dikke goedmoedige suikerbollenbakker, die zich herhaaldelijk laat afleiden door het zingen van de vogeltjes en de dorpsmuziek en zo steeds weer nieuwe avonturen beleefd, waren alom geliefd bij een groot publiek. Het is daarom dat vooral oudere bezoekers met warme nostalgie en een glimlach op het gezicht de voorstelling bijwonen. De kinderen die niet bekend zijn met de boeken leren de bakker, zijn vrouw en de hofmaarschalk kennen en ze beleven met hen de gebeurtenissen tijdens het bezoek van de koning van het Noordenland.

Artikel aangepast op Donderdag 8 december 2022.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?