Geslaagde kinderworkshop in Sluuspoort

De maandelijkse kinderworkshop van Bibliotheek Zwartewaterland in Sluuspoort was ook deze maand een succes. LegoWeDo stond er op het programma. En dat leverde leuke resultaten op.

De volgende Kinderworkshop is op 5 oktober. Met de jeugd van 9 t/m 15 jaar gaan we dan aan de slag met zonne-energie. Kom jij ook? We beginnen om 14:30 uur en meedoen kost 6 euro. Je kunt je aanmelden via www.bibliotheekzwartewaterland.nl

Artikel aangepast op Donderdag 15 september 2022.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?