Rondvaartbootje Sluuspoort 1 weer in de vaart

De Sluuspoort 1 is klaar voor het nieuwe seizoen. De afgelopen maand werd al op afroep gevaren, maar vanaf Hemelvaartsdag vaart het populaire rondvaartbootje weer elke dag. Dat lijkt gewoon, maar dat is het zeker niet als je weet dat het bootje twee jaar lang niet heeft kunnen varen in verband met de coronaperikelen.

Maar nu wordt in alle opzichten een nieuwe en frisse start gemaakt. De Sluuspoort 1 is namelijk voor de start van het seizoen 2020 al voorzien van een nieuwe motor. En nu kan die motor daadwerkelijk aan de slag. De nieuwe motorisering is enkele jaren geleden mogelijk gemaakt door de medewerking van meerdere sponsoren, die op deze wijze een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de toeristische activiteiten binnen Zwartsluis.

Bestuur, medewerkers en vrijwilligers van Sluuspoort en in het bijzonder de enthousiaste groep vrijwillige Sluuspoort 1-schippers zijn erg blij dat ze dankzij deze geweldige medewerking weer aan de slag kunnen. Zij spreken hun dank uit richting HEBO, Interfloor Tapijt Vinyl Project, Scheepswerf Geertman, PWR Motoren, Jachthaven De Kranerweerd, Koos Slurink Watersport en Belettering, Recreatiestichting Zwartewater, familie Blei en gemeente Zwartewaterland.

Artikel aangepast op Vrijdag 20 mei 2022.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?