Expositie 'Met oog voor detail'

Maarten en Annelies ’t Hart wonen en werken in IJhorst. Daar hebben ze hun atelier en de expositieruimte De Schuur. Maarten ’t Hart heeft in zijn werk een voorliefde voor de architectuur. Hij schildert en tekent schuren, boerderijen, woonhuizen, stationsgebouwen en kastelen. Maar hij heeft vooral naam gemaakt met het schilderen van kerkinterieurs. Voordat hij aan een schilderij of tekening begint, kijkt hij….. en kijkt hij nog eens. Net zolang tot het onderwerp op het netvlies staat gebrand. In zijn voorstellingen klopt daarom elk detail. Pilaren, bogen en metselwerk zijn zo overtuigend geschilderd dat je even vergeet dat je naar een schilderij kijkt.

Partner Annelies volgde dit bijzondere proces al jaren op de voet. Op die manier leerde ze om heel goed – en ook kritisch – te kijken en kreeg steeds meer inzicht in en gevoel voor compositie, opbouw en sfeer van een werkstuk. Het duurde echter tot 2005 voor ze zelf aan de slag ging. Ze pakte tijdens een vakantie in Frankrijk potlood en papier en maakte haar eerste schetsjes. In ruim 15 jaar tijd heeft ze een ruimte collectie opgebouwd van tekeningen, gemaakt met potlood of kleurpotlood. En ook in haar werk staat ‘oog voor detail’ centraal.

‘Met oog voor detail’ is te zien bij Museum Schoonewelle op de tweede etage van Sluuspoort. Bezoekers zijn welkom op maandag van 13.30 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. De toegangsprijs is € 4,50 voor volwassenen en € 2,00 voor jeugd van 5 tot en met 12 jaar.

Artikel aangepast op Vrijdag 18 juni 2021.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?