Zilveren Camera-winnaar over de Zeearend

Onder meer over hoe dat boek tot stand is gekomen en natuurlijk over de boeiende  inhoud ervan komt Martijn op dinsdag 15 februari 2022 vertellen in Sluuspoort. Hij is dan gast bij Schoonewelle/SAKZ. De, ongetwijfeld interessante, avond begint om 19:30 uur, de zaal is open vanaf 19:00 uur. De entreeprijs bedraagt € 9,00 (incl. kopje koffie of thee). 
Reserveren vooraf is noodzakelijk ivm de geldende coronamaatregelen. Reserveren is mogelijk aan de balie van Sluuspoort, telefonisch via 038-3866555 of via info@sluuspoort.nl


Martijn de Jonge (1957), belandde na een studie Maatschappelijk Werk via de nieuwsfotografie in de natuurwereld. In 1984 won hij de 1e prijs bij de Zilveren Camera voor een foto van parende futen in de Amsterdamse Weteringschans, verschillende prijzen volgden. Zo stond zijn lammergieroog in 2002 op het Jaarboek van de Zilveren Camera terwijl hij in 2008 onderscheiden werd bij de Wildlife Photographer of the Year.
In 1996 was Martijn één van de initiators van fotostockbureau Kina, van '95 tot '99 vervulde hij bestuursfuncties bij de beroepsvereniging GKf. In 2000 kwam zijn boek 'Survival, natuur in Nederland' uit terwijl in 2012 'Walvissen kijken in Europa' verscheen. In 2004 was hij de eerste organisator van zeearendreizen naar de Poolse Oderdelta. Tegenwoordig is de Jonge fotoconsultant, organiseert hij fotoreizen/workshops, geeft lezingen en publiceert hij over roofvogels, walvissen en natuurfotografie.

Foto: (c)Martijn de Jonge


Artikel aangepast op Woensdag 2 februari 2022.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?