Moordavond met schrijfster Nicolet Steemers

Schrijfster Nicolet Steemers gaat de bezoekers van deze avond een onvergetelijke beleving geven; zij worden namelijk interactief ingezet bij het oplossen van een moord. Dinsdag 21 september doet deze unieke kans zich voor. Dan is Nicolet op uitnodiging van Museum Schoonewelle en SAKZ te gast in Sluuspoort. De avond begint om 20:00 uur, belangstellenden zijn welkom vanaf 19:30 uur. De entree bedraagt € 9,00 (incl. kopje koffie of thee).

Nicolet Steemers vertelt over haar schrijverschap en haar boeken. Hoe komt ze aan ideeën en wat inspireert haar)
Daarnaast leest ze een speciaal voor de gelegenheid geschreven moordverhaal voor, waarin zes verdachten van de moord op een jonge journaliste aan de tand gevoeld worden door een rechercheur. Het verhaal is interactief, met andere woorden: het publiek mag vragen stellen en meedenken over de oplossing. Die zit verborgen in het verhaal en het is aan de amateur-detectives in het publiek om dader, motief en bewijs te ontdekken.
Onder de goede oplossingen verloot de schrijfster een van haar boeken.Artikel aangepast op Donderdag 19 augustus 2021.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?