Reserveren is weer noodzakelijk

Ook Sluuspoort en Museum Schoonewelle stemmen hun werkwijze af op de RIVM-maatregelen, zoals die per 29 september 2020 van kracht zijn. Dat betekent dat bezoekers zich vooraf dienen aan te melden en een gezondheidscheck moeten invullen c.q. doorgeven. Bij een bezoek aan het centrum aan de Handelskade in Zwartsluis wordt tevens het dringende advies gedaan een mondkapje te dragen. Mogelijkheden tot het ontsmetten van de handen zijn vanzelfsprekend aanwezig bij de entree.

Artikel aangepast op Maandag 5 oktober 2020.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?