GEANNULEERD - Voorstelling 'Steigerjunkie'


IVM DE AANGESCHERPTE CORONAMAATRGELEN IS DEZE ACTIVITEIT GEANNULEERD.

Niemand liftte ooit per boot door Nederland… tot Wieke van Oordt het avontuur aanging! Met weinig meer dan een liftbordje met "Schipper, mag ik overvaren?" bezoekt ze in 40 dagen alle Nederlandse provincies. Naast alle havens, bruggen, boten en sluizen die ze daarbij tegenkomt, is Wieke met name getroffen door de vriendelijkheid van de mensen die zomaar een wildvreemde mee aan boord nemen. 

Steigerjunkie is een persoonlijk reisverslag en een portret van ons waterrijke land in al z'n diversiteit. Van deze reis is in september het gelijknamige boek verschenen. Intussen reist Wieke door ons land  met een voorstelling, waarin alle aspecten van haar reis voor het voetlicht worden. Waar beter dan in Sluuspoort aan de Handelskade in Zwartsluis kan haar verhaal tot leven komen. Wil je dit meemaken? Dan ben je van harte welkom op donderdag 9 december 2021. De avond begint om 20:00 uur, Sluuspoort is open vanaf 19:30 uur. De entree bedraagt € 9,00 (incl. kopje koffie of thee).

(c) Eigen foto Wieke van OordtArtikel aangepast op Donderdag 19 augustus 2021.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?