Rondleidingen 'Een blik op Buisman'

Zaterdag 14 maart is de laatste dag van de expositie 'Een blik op Buisman'.`Wie meer achtergrondinformatie bij deze expositie kan waarderen, krijgt nog twee keer de unieke kans om een speciale rondleiding mee te maken. Op zowel zaterdag 15 als zaterdag 29 februari verzorgt Freek Kuipers namelijk een rondleiding over 'Een blik op Buisman'. Deelnemers komen niet alleen alles te weten over de totstandkoming van zijn verzameling Buisman-producten, maar ook over veel ins & outs van hetgeen er op de tentoonstelling te zien is. Ook kleurrijke anekdotes passeren de revue. Mogelijk voegt ook exposant Johan Spek zich toe aan deze rondleidingen, waarmee het geheel nog extra interessant kan worden omdat hij alles weet over de scheepvaart-geschiedenis van de familie Buisman.

De rondleiding begint om 13.30 uur. Deelnameprijs is 4,50 euro. Belangstellenden wordt verzocht uiterlijk 13.20 uur aanwezig te zijn.

Artikel aangepast op Donderdag 13 februari 2020.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?