Aly Schutte verzorgt schilderworkshop

Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom. Er wordt geschilderd met acrylverf. Deelnemers kunnen hun zelfgemaakte werk na afloop mee naar huis nemen. Individueel opgeven is mogelijk, maar het is natuurlijk ook een leuk idee voor een vriendinnenuitje of een leuk invulling van een verjaardag. Er kunnen max. 12 personen deelnemen. De workshop vindt plaats tussen 13.30 en 16.30 uur, de deelnamekosten zijn € 25,-. Dit is inclusief alle materialen en koffie/thee. Opgave vooraf is noodzakelijk en kan tot en met zaterdag 29 februari via info@sluuspoort.nl

Aly Schutte-Borneman, heeft in de loop van de jaren een geheel eigen stijl ontwikkeld in het schilderen van veldbloemen. Vanuit haar, in de mooie natuur van het Vechtdal gelegen woonboerderij met atelier, geeft ze de schoonheid van deze wilde bloemen en planten uit haar directe omgeving weer. In de loop der jaren exposeerde ze o.a. in Amsterdam, Arnhem, Amersfoort, Lemmer, Delfzijl, Diemen, Utrecht, Rotterdam, Urk, Zwolle en in Duitsland en Denemarken. Sinds eind 2018 siert een deel van haar werk de entreeruimte van Sluuspoort. 
Als illustratrice werkt ze voor verschillende uitgevers zoals: Unieboek in Houten. Bekend is ze ook van de illustraties in de bekende én geliefde dichtbundels van Joke Verweerd, uitgegeven door Uitgeverij Het Boekencentrum in Zoetermeer.

Artikel aangepast op Zondag 26 januari 2020.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?