Huuskamerpraot: knipoog naar het verleden

Albert Greveling en de historische vereniging keren in 2020 terug met Huuskamerpraot. Op donderdag 6 februari kan iedereen die dat leuk vindt samen met Albert aan de wandel door het centrum van Zwartsluis. De ‘wandeling’ begint om 10:00 uur, vanaf 9:30 uur staat de koffie klaar in Sluuspoort aan de Handelskade 25. De entree is gratis. Bezoekers krijgen een kop koffie aangeboden door de historische vereniging.

Artikel aangepast op Donderdag 23 januari 2020.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?