Op zeilreis met Henk Rouwé

Zeezeiler Henk Rouwé uit Zwartsluis is dinsdag 10 maart te gast in Sluuspoort. Vanaf 20:00 uur verzorgt hij een boeiende presentatie in woord en beeld over de ruim 20 tochten die hij heeft gemaakt met zijn schip Swanneblom. Hij begint zijn verhaal om 20:00 uur, Sluuspoort is open vanaf 19:30 uur. De entreeprijs is € 7,50 euro, inclusief koffie of thee.

De titel van Rouwé's voordracht is 'Je bent jong en wilt wat, beelden van en verhalen over 20 jaar zeilen op zee'.

Ieder kind heeft dromen over wat hij wil gaan doen als hij groot is. Een van die dromen van Henk Rouwé had te maken met bootjes en het maken van grote zeilreizen over zee. Intussen heeft hij die droom behoorlijk waar weten te maken en ongeveer honderdduizend mijl op zee gezeild. Ondanks deze schat aan ervaring gaat er onderweg regelmatig iets niet goed en blijkt dat zeilen op zee altijd een groot avontuur blijft, lang niet altijd alleen maar leuk is en vooral een behoorlijk doorzettingsvermogen en een grote mate van zelfredzaamheid vergt.

Artikel aangepast op Donderdag 23 januari 2020.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?