Lezing over berging van IJsselkogge

Het was het hoogtepunt van een bijzondere maritieme operatie op de IJssel, waarbij HEBO uit Zwartsluis een centrale rol speelde.

Wouter Waldus was projectleider bij de lichting van de IJsselkogge “ het meest spectaculaire en wetenschappelijk gezien belangrijkste project” tot nu toe.

In deze lezing gaat hij in op de achtergrond van het project en de onderzoeksresultaten van dit fascinerende 15e eeuwse schip.

Wouter Waldus studeerde archeologie van Noordwest-Europa aan de universiteit van Leiden. Hij specialiseerde zich in de maritieme archeologie.

Na afloop van de lezing kunnen belangstellenden het boek 'De IJsselkogge: Hanzeverleden boven water' aanschaffen.

Artikel aangepast op Vrijdag 10 januari 2020.

Voor meer informatie

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?