icon Bedrijven / organisaties

Wisselexposities

Museum Schoonewelle heeft het hele jaar door twee wisselexposities, met thema’s op het gebied van natuur, geschiedenis, cultuur, kunst en soms heel verrassende dingen.

Momenteel zijn dit:

‘Wildlife in Friesland’, 19 september t/m 28 november 2015.

Herman Vos schilder van vogels, dieren en landschap, de Friese wildschilder, de meester van het licht. Hij exposeert van 19 september t/m 28 november 2015 in Museum Schoonewelle.

‘Zwartsluis in vogelvlucht’, 5 oktober t/m 5 december 2015.

Een prachtige expositie van nog nooit eerder vertoonde luchtfoto’s van Zwartsluis. Deze expositie is speciaal ingericht ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de Historische Vereniging, en is te bezichtigen op dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur in de theetuin van Sluuspoort.

Een bezoek aan Museum Schoonewelle is een unieke ervaring en leuk voor alle leeftijden.

Meer exposities

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?