icon Bedrijven / organisaties

De geschiedenis van Zwartsluis

Lang vervlogen tijden herleven met een aantal in de tijd verdwenen streekgebonden ambachten. Zo is er naast de geschiedenis van de Koninklijke Buisman, de mattenklopperfabriek van Fa. De Graaf, een ouderwetse Tagrijn (scheepsbevoorrradingswinkel) met de ambachtelijk gebreide kurkenzakken.

Erg mooi is de borstelmakerij van de firma Maandag, waar ambachtelijk authentieke borstels van varkenshaar werden gemaakt zoals bokkepoten en duurzame scheerkwasten.

Een bezoek aan Museum Schoonewelle is een unieke ervaring en leuk voor alle leeftijden.

Meer exposities

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?