icon Zaalverhuur

Zaalverhuur

Sluuspoort verhuurt verschillende zalen voor groepsbijeenkomsten, vergaderingen etc. Elke zaal heeft zijn eigen unieke inrichting, mogelijkheden, sfeer en beschikt over een beamer. Ook trouwen behoort tot de mogelijkheden. Sluuspoort is officieel “Huis der Gemeente” en dat betekent dat Sluuspoort en het Botterhuus gebruikt kunnen worden voor een huwelijksvoltrekking.

Tagrijn 1e verdieping
De vergaderzaal is een sfeervolle zaal met een luxe vergadertafel. De zaal is aangekleed met museale objecten en heeft uitzicht op het Meppelerdiep en de Turfeilanden. Er is plaats voor ca. 20 personen. De Tagrijn is voorzien van een lift.

Theetuin
De theetuin van Sluuspoort is een prachtige lichte ruimte waarin we uw gasten bij binnenkomst hartelijk welkom heten. De theetuin kan (aanvullend) worden gebruikt ten behoeve van een pauze of lunch. In de theetuin is de bibliotheek gevestigd dat zorgt voor een gezellige en huiselijke sfeer

Botterhuus
Aan de overzijde van het Meppelerdiep staat het Botterhuus, een nieuw gebouw met “oude” sfeer. De houten vloer, de balken, de oude stoeltjes en de maritieme elementen geven het gebouw een authentieke uitstraling.

Naast het Botterhuus vindt u de tuin van “Van Dijk” met maritieme elementen en de thuishaven van de botter ZS13. Als u over de brug loopt komt u op de Turfeilanden. Water, rust, ruimte, allemaal elementen die het Botterhuus bijzonder maken. Op de turfeilanden is een interessant wandelroute uitgezet. Met fotopanelen die een indruk geven van de geschiedenis van Zwartsluis

Het Botterhuus kan ingericht worden voor vergaderingen en andere bijeenkomsten met een maximum van 55 zitplaatsen. Beamer en scherm zijn beschikbaar. Het Botterhuus is voorzien van een terras aan het water, een pantry.

Bij Botterhuus en Sluuspoort kunt u gratis parkeren. Loopafstand ca. 150 meter.

Wij kunnen ook zorgen voor een volledig dagprogramma, bijvoorbeeld een activiteit met lunch. In overleg is alles mogelijk. Voor beschikbaarheid, mogelijkheden en prijzen kunt u contact opnemen met Sluuspoort op het nummer 0383866555 of per e-mail: info@sluuspoort.nl

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?