icon Zaalverhuur

Zaalverhuur

Sluuspoort verhuurt verschillende zalen voor groepsbijeenkomsten, vergaderingen etc. Elke zaal heeft zijn eigen unieke inrichting, mogelijkheden, sfeer en beschikt over een beamer. Ook trouwen behoort tot de mogelijkheden. Sluuspoort is officieel “Huis der Gemeente” en dat betekent dat Sluuspoort en het Botterhuus gebruikt kunnen worden voor een huwelijksvoltrekking.

Tagrijn 1e verdieping
De vergaderzaal is een sfeervolle zaal met een luxe vergadertafel. De zaal is aangekleed met museale objecten en heeft uitzicht op het Meppelerdiep en de Turfeilanden. Er is plaats voor ca. 20 personen.

De zaal kan uitgebreid worden met een presentatieruimte met beamer voor ca. 20 personen.

Tagrijn 2e etage
De expositiezaal kan ingericht worden voor vergaderingen en andere bijeenkomsten, maar kan ook gebruikt worden als “vestzaktheater”. Deze zaal heeft een maximum van 65 zitplaatsen. Het is een ideaal podium voor kleinere bijeenkomsten waarbij rechtstreeks contact belangrijk is zoals interne bedrijfsbijeenkomsten, lezingen en try-outs. Beamer en scherm zijn beschikbaar.

Ook kinder- en filmvoorstellingen zijn helemaal thuis in deze zaal. Het schitterende uitzicht, de intieme sfeer en de wisselende exposities staan garant voor een bijzondere ervaring.

De Tagrijn is voorzien van een lift.
De zalen zijn voorzien van een pantry.
Op beide etages zijn toiletten aanwezig.

Theetuin
De theetuin van Sluuspoort is een prachtige lichte ruimte waarin we uw gasten bij binnenkomst hartelijk welkom heten. De theetuin kan (aanvullend) worden gebruikt ten behoeve van een pauze of lunch.

Er zijn standaard ca. 40 zitplaatsen. Dit aantal is uit te breiden naar ca. 90 zitplaatsen. De theetuin is voorzien van een gezellige bar. Beamer en scherm zijn beschikbaar.

In de theetuin worden wisselexposities georganiseerd met heel verschillende thema’s

Botterhuus
Aan de overzijde van het Meppelerdiep staat het Botterhuus, een nieuw gebouw met “oude” sfeer. De houten vloer, de balken, de oude stoeltjes en de maritieme elementen geven het gebouw een authentieke uitstraling.


Naast het Botterhuus vindt u de tuin van “Van Dijk” met maritieme elementen en de thuishaven van de botter ZS13. Als u over de brug loopt komt u op de Turfeilanden. Water, rust, ruimte, allemaal elementen die het Botterhuus bijzonder maken.

Het Botterhuus kan ingericht worden voor vergaderingen en andere bijeenkomsten met een maximum van 55 zitplaatsen. Beamer en scherm zijn beschikbaar. Het Botterhuus is voorzien van een terras aan het water, een pantry.

Bij het Botterhuus kunt u gratis parkeren. Bij Sluuspoort kunt u maximaal 2 uur gratis parkeren. Aan de Havendijk kunt u onbeperkt gratis parkeren. Loopafstand ca. 150 meter.

Voor beschikbaarheid, mogelijkheden en prijzen kunt u contact opnemen met de beheerder van Sluuspoort, Evelien Kuilder op het nummer 0383866555 of per e-mail: info@sluuspoort.nl

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?