icon Winkels

Winkels

Binnen Sluuspoort vindt u de Schoonewelle Museumwinkel en de Tourist Info. U kunt hier terecht voor bijvoorbeeld gebiedskaarten of een leuk geschenk.

Museumwinkel

In de museumwinkel vindt u een groot aanbod van kunstkaarten, kunstboeken en streekboeken. Standaardwerken over biodiversiteit, veldgidsen waar doorgewinterde vogelaars van watertanden en mooie natuurboeken voor kinderen.

Tourist Info Zwartsluis

Bij de Tourist Info Zwartsluis vindt u allerlei fietskaarten en wandelkaarten van het gebied rondom Zwartsluis. Ook zijn er veel gidsen en folders aanwezig, waarvan het meeste gratis meegenomen kan worden.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?