SLuuspoort

iconWinkels

Winkels

Binnen Sluuspoort vindt u verschillende winkels: de Wereldwinkel, de Schoonewelle Museumwinkel en de Tourist Info. U kunt hier terecht voor bijv. waterkaarten, gebiedskaarten of een leuk geschenk.

Wereldwinkel

De Wereldwinkel verkoopt de mooiste wereldcadeaus. Verrassend om cadeau te geven of om zelf te houden en te gebruiken. Wereldwinkelcadeaus zijn authentiek, ambachtelijk en soms zelfs volgens eeuwenoude tradities gemaakt. Wereldwinkelproducten zijn bijzondere producten. Ze zijn origineel, vaak handgemaakt en afkomstig uit niet-westerse culturen. De producenten variëren van Mexicaanse koffieboeren tot Balinese houtsnijders of Thaise keramisten.

Museumwinkel

In de museumwinkel vindt u een groot aanbod van kunstkaarten, kunstboeken en streekboeken. Standaardwerken over biodiversiteit, veldgidsen waar doorgewinterde vogelaars van watertanden en mooie natuurboeken voor kinderen.

Daarnaast houten speelgoed, baby-cadeautjes, handgemaakte tassen, ook kussens en andere cadeautjes. Unieke cadeautjes die alleen bij Sluuspoort/Schoonewelle te koop zijn.

Exposities – Marius van Dokkum

Tijdens de verschillende exposities worden ook de producten van kunstenaars aangeboden. Tot en met 28 juni zijn in de museumwinkel de boeken en kunstkaarten van Marius van Dokkum

Tourist Info Zwartsluis

Bij de Tourist Info Zwartsluis vindt u allerlei waterkaarten, fietskaarten en wandelkaarten van het gebied rondom Zwartsluis. Ook zijn er veel gidsen en folders aanwezig, waarvan het meeste gratis meegenomen kan worden.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?