icon Koffie en Koek

Koffie en Koek

Trek in een pittig kopje koffie met een snufje “Buisman koffiestroop”? Bij Sluuspoort maken we heerlijke koffie en gebruiken nog steeds de beroemde “Buisman Koffiestroop” uit Zwartsluis. En sinds kort is de “ouderwetse” koffiestroop weer te koop in het bekende blikje. En de koekjes? Die worden ook gebakken in Zwartsluis.

In de gezellige theetuin wordt er, naast koffie en thee, ook de verschillende Buisman koffie-chocolade specialiteiten geschonken. Er zijn 6 varianten: Cappuccino, Latte Macchiato, Café au Caramel, Hot Chocolate, Wiener Melange en Koffie Verkeerd.

Daarnaast zijn er frisdranken en voor de kinderen is er ranja.

Voor bij de koffie hebben wij koeken die gebakken zijn in Zwartsluis: Dijkies van Van Dijk Banket of grote roomboterkrakelingen van Bakkerij Nieborg. Wilt u wat anders lekkers? Daar kan voor gezorgd worden.

In de theetuin zijn standaard ca. 40 zitplaatsen. Dit aantal is uit te breiden naar ca. 90 zitplaatsen. In de theetuin zijn wisselende exposities met wisselende thema’s, er is een informatiehoek over de Buisman Koffiestroopfabriek, een ooievaarsnest waar de kinderen kunnen chillen en een gezellige bar.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?