icon Havenrondvaart

Havenrondvaart

Vanaf half mei tot eind augustus vaart de rondvaartboot 'Sluuspoort 1' dagelijks met toeristen en andere belangstellenden langs de Turfeilanden in de binnenhaven van Zwartsluis. Men kan een gratis tocht maken door zich vooraf te melden bij Sluuspoort. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Het bootje doet ook dienst als 'watertaxi' voor de gasten van Jachthaven De Kranerweerd. De schipper verteld graag een leuk verhaal over Zwartsluis en haar rijke geschiedenis.

Watersportdorp Zwartsluis eens van een totaal andere kant bekijken is mogelijk door de inzet van 'Sluuspoort 1'. Toeristen maken zo op een leuke manier kennis met de schoonheid van Zwartsluis.

Meer informatie is te verkrijgen bij Sluuspoort.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?