iconBedrijven / organisaties

Vroeger en Vogels

Bij binnenkomst nemen de kinderen plaats in een kring voor een gesprek over vogels. De kennis van vogels zal getest worden in een vogelnamenspel waarna de kinderen in het museum op zoek gaan naar de genoemde vogels. Er wordt specifiek gekeken naar de poten en de snavels. Wat zijn de verschillen? Wat kunnen de vogels ermee doen?

Na de pauze gaan de kinderen naar de Tagrijn. Dit is een oude scheepsbevoorradingswinkel. Met een boodschappenbriefje gaan ze op zoek naar producten in deze winkel. Is alles wel te koop? ‘Vroeger’ ging het toch heel anders als je spullen nodig had. 100 jaar geleden was het op straat ook wel heel anders, dat laten wij zien in een fotopresentatie. Daarna krijgen de kinderen een speurtocht waarin vragen staan over de producten en ambachten die te zien zijn in het museum.

Doelgroep: Groep 3 en 4 van de basisschool.

Tijdsduur: 2 – 2½ uur
Tijdens het programma is er een korte pauze. De leerlingen brengen hun eigen eten/drinken mee. Voor de begeleiders is er gratis koffie/thee.

Begeleiding: In het 2e deel van het programma wordt gewerkt in groepjes van 4-6 leerlingen. De ouders/begeleiders draaien mee in het programma. Het zou fijn zijn als er voldoende begeleiders meegaan. Per groepje van 4-6 leerlingen is er, voor een goed verloop van het programma, 1 begeleider nodig. Het aantal hangt dus af van de grootte van de groep.

Inlichtingen en reserveringen bij voorkeur via de e-mail of telefonisch met Renate de Vries.
E-mail: educatie@schoonewelle.nl
Telefoon: 038 - 38 66 555 – Museum Schoonewelle en Sluuspoort.
Website: www.schoonewelle.nl, www.sluuspoort.nl

Bijpassende schoolvakken:

  • natuur, de kinderen komen meer te weten over vogels en dan extra over de functie van hun snavel en poten.
  • geschiedenis, hoe was het vroeger op straat en in de winkels

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?