iconBedrijven / organisaties

Vliegensvlug

Het programma Vliegensvlug betekent niet dat we even heel snel iets gaan doen, maar het heeft alles te maken met het vliegen van vogels. Hoe doen ze dat en wat voor bijzondere dingen kunnen ze doen.

Het programma start met een powerpoint met foto’s en filmpjes over de relatie tussen de mens en het kunnen vliegen, thermiek, snelheid, afstanden, breedte van de vleugels, spanwijdte en vogeltrek.

Aan de hand van een opdrachtenboekje gaan de leerlingen in groepjes door het museum. Aan het eind van de ochtend worden de vragen besproken.

Doelgroep: Groep 7 en 8 van het basisschoolonderwijs.

Tijdsduur: 2 – 2½ uur
Tijdens het programma is er een korte pauze. De leerlingen brengen hun eigen eten/drinken mee. Voor de begeleiders is er gratis koffie/thee.

Begeleiding: Er wordt gewerkt in groepjes van 4-5 leerlingen. De ouders/begeleiders draaien mee in het programma. Het zou fijn zijn als er voldoende begeleiders meegaan. Per groepje van 4-5 leerlingen is er, voor een goed verloop van het programma, 1 begeleider nodig. Het aantal begeleiders hangt dus af van de grootte van de groep.

Inlichtingen en reserveringen bij voorkeur via de e-mail of telefonisch met Renate de Vries.
E-mail: educatie@schoonewelle.nl
Telefoon: 038-3866555 – Museum Schoonewelle en Sluuspoort.
Website: www.schoonewelle.nl, www.sluuspoort.nl

Bijpassende schoolvakken:

  • natuur(kunde)
  • techniek
  • begrijpend lezen
  • rekenen

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?