Op de step door Zwartewaterland e.o.

Enthousiaste steppers kunnen routes door Zwartewaterland en een deel van Steenwijkerland afleggen.

Er wordt gebruik gemaakt van lichtgewicht steps, waarop het makkelijk steppen is en welke zijn voorzien van zowel een voor- als een achterrem. Belangstellenden kunnen de steps voor een dag of een dagdeel huren.

Wie kiest voor het huren van een step kan zelf een route uitstippelen. De kosten van alleen het hueren van een step bedragen 10 euro.

Maar om het steppen extra interessant te maken heeft Sluuspoort een arrangement samengesteld, waarbij keus is uit drie routes door Zwartewaterland en één door een deel van Steenwijkerland. Deze routes variëren in lengte van vijf tot ruim twintig kilometer. Wie kiest voor dit steparrangement krijgt bij de routekaart een bon aangeboden, waarmee men afhankelijk van de gekozen route bij De Kaaihof in Genemuiden, Onder de Luifel in Hasselt of Het Wapen van Utrecht in Sint Jansklooster terecht kan voor koffie, gebak en een ijsje.

De steps kunnen zowel individueel als in groepsverband worden gehuurd. Ook grotere groepen kunnen gebruik maken van de steps. In dat geval kunnen meerdere steps worden geleverd. Belangstellenden doen er, om teleurstelling te voorkomen, verstandig aan vooraf te reserveren.
Voor informatie en/of reservering: Sluuspoort, Handelskade 25, Zwartsluis, T. 038-3866555.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?