iconBedrijven / organisaties

Proef Zwartsluis (tijdelijk niet te boeken)

Ontdek Zwartsluis met al uw zintuigen tijdens de “Proef Zwartsluis”! Tijdens een dorpswandeling met gids worden uw smaakpapillen geprikkeld door de verschillende lekkernijen en specialiteiten van Sluziger Ondernemers! O.a. de bakker, de slager, de slijter; zij verwennen u met een hapje en een drankje. In de Zintuigentuin worden uw andere zintuigen geprikkeld. Onderweg vertelt uw gids u over de bezienswaardige en historische punten in Zwartsluis. Een leuk arrangement voor bijvoorbeeld een vriendinnenuitje of vrijgezellenfeest!

De groep verzamelt zich bij de Sluuspoort in Zwartsluis waar u start met een kop koffie of thee. Dan gaat u samen met een gids op pad. Via een uitgestippelde route gaat u langs bezienswaardige en historische punten en onderweg maakt u tussenstops bij verschillende ondernemers, die u graag hun streekspecialiteiten zullen laten proeven. Bijvoorbeeld de groenteman, de bakker, de slager, de slijter en u proeft een stukje vis en ijs.

De duur van het arrangement is circa 3 uur. Indien er tijd genoeg is (en in het vaarseizoen) kunt u een rondvaartje maken met de Sluuspoort 1. De rondvaart kan ook gecombineerd worden met de route. De rondvaart is gratis, een vrije bijdrage is welkom.

Inlichtingen: 038-3866555 of reserveringen@sluuspoort.nl

Op ons arrangement zijn de volgende algemene- en reserveringsvoorwaarden van toepassing.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?