iconBedrijven / organisaties

Ontwaken in de Wieden

U stapt aan boord van sloep "de Libelle" voor een prachtige vaartocht door het Nationaal Park Weerribben-Wieden, in de kop van Overijssel. Onder het genot van verse broodjes, koffie/thee en een glaasje jus 'd orange kunt u de zon zien opkomen. In de rustige morgen is de kans groot dat u onderweg volop reeën, aalscholvers, fazanten en verschillende soorten ganzen en eenden ziet. Via de kleine vaartjes en slootjes zet de schipper weer koers naar het beginpunt. De vaartocht duurt ca. 2 uur.

U vertrekt ’s morgens tussen 06.00 en 08.00 uur. De schipper vertelt u, desgewenst, van alles over het gebied. Er zijn sloepen beschikbaar van 8, 10 en 16 personen. Indien de groep groter is, wordt er met meerdere sloepen gevaren.

De grootste sloep is voorzien van een bodem met glasplaat en verlichting, zodat u door de bodem onderwaterplanten en waterdieren kunt ontdekken.

U kunt uw natuurbeleving uitbreiden met een bezoek aan Museum Schoonewelle. Alle vogels en andere dieren die u nét niet gezien heeft tijdens de vaartocht, vindt u daarna bij Museum Schoonewelle.

Inlichtingen: 038-3866555 of reserveringen@sluuspoort.nl

Op ons arrangement zijn de volgende algemene- en reserveringsvoorwaarden van toepassing.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?