iconBedrijven / organisaties

Ontdek Zwartsluis in al haar glorie

U start met koffie of thee en iets lekkers in de theetuin van Sluuspoort. Daar vertelt de museumgids u iets over het ontstaan van Sluuspoort/Museum Schoonewelle. Daarna gaat u samen met de museumgids naar de Schoonewelle Naturaliën en de expositie over de geschiedenis van Zwartsluis.

De expositie “Blijf bij de Tijd” en de wissel expositie op de 2e verdieping gaat u bezoeken zonder gids.

Na het 2e kopje koffie gaat u onder leiding van een gids een wandeling maken door het dorp. In het vaarseizoen kunt u met het rondvaartpontje naar de turfeilanden gebracht worden en vanaf daar vervolgd u de dorpswandeling.

De duur van het arrangement is circa 3 uur. Indien er tijd genoeg is (en in het vaarseizoen) kunt u een rondvaartje maken met de Sluuspoort 1. De rondvaart kan ook gecombineerd worden met de dorpswandeling. De rondvaart is gratis, een vrije bijdrage is welkom. Bij het wisselen van de ene expositie naar de andere krijgt u een 2e kop koffie of thee.

Inlichtingen: 038-3866555 of reserveringen@sluuspoort.nl

Op ons arrangement zijn de volgende algemene- en reserveringsvoorwaarden van toepassing.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?