iconBedrijven / organisaties

Ontdek de Sluziger wateren op de Botter ZS13

In de jaren dertig van de vorige eeuw had Zwartsluis vijf botters in de vaart. De ZS13 is als enige botter overgebleven van de vloot van Zwartsluis. De Zwartsluizer Botter ZS13 is de oudste nog varende botter van Nederland. Een schipper met zijn maat nemen u graag een halve of hele dag mee op de Botter ZS13 op de wateren rondom Zwartsluis.

De botter wordt bestuurd door een schipper en z’n maat, maar ook u kunt de handen uit de mouwen steken. De prijs is incl. bemanning. De botter ligt afgemeerd bij het Botterhuus. Het toegangshek van de ligplaats en het Botterhuus bevindt zich tussen de Mastenmakersstraat 17 en 19 in Zwartsluis.

Inlichtingen: 038-3866555 of reserveringen@sluuspoort.nl

Op ons arrangement zijn de volgende algemene- en reserveringsvoorwaarden van toepassing.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?