iconBedrijven / organisaties

Ontdek Museum Schoonewelle en Eendenkooi 'Haasjes Kooi' Hasselt

Natuurliefhebber en altijd al meer willen weten over de historie van de eendenkooi en het ringen en meten van zangvogels? Bij dit arrangement wordt u ontvangen in museum Schoonewelle in Zwartsluis voor een rondleiding en een kop koffie. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Eendenkooi in Hasselt. Hier vertelt de kooiker u alles over de historie en het ringen en meten van zangvogels. Daarnaast krijgt u een kijkje in de wereld van de bijenstal. Een bezoek aan de Eendenkooi zal uw kennis vergroten over het vangen en ringen van voornamelijk zangvogels. De kooiker zal u vertellen over de geschiedenis en het ontstaan van de Eendenkooi. Vlakbij de Eendenkooi bevindt zich de bijenstal, ook hier krijg u een uitleg over de werking van en het ontstaan van de bijenstal.

Museum Schoonewelle is hét museum voor Natuur en Ambacht van Noordwest Overijssel en heeft meerdere vaste- en wisselexposities die allemaal de moeite waard zijn om te bezoeken. Het museum is het gehele jaar geopend. U kunt het museum bezoeken mét of zonder museumgids.

U start bij Museum Schoonewelle met een kop koffie en museumbezoek. Dit sluit u af met een kop koffie of een andere consumptie. Daarna gaat u op eigen gelegenheid naar de Eendenkooi te Hasselt. Het arrangement duurt in totaal ongeveer 4 uur.

Inlichtingen: 038-3866555 of reserveringen@sluuspoort.nl

Op ons arrangement zijn de volgende algemene- en reserveringsvoorwaarden van toepassing.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?