iconBedrijven / organisaties

(Volle) Maanvaartocht in de Wieden

U stapt aan boord van sloep "de Libelle" voor een prachtige vaartocht door het Nationaal Park Weerribben-Wieden, in de kop van Overijssel. Onder het genot van een wijntje en een stukje kaas kunt u de zon zien onder gaan. In de rustige avond is de kans groot dat u onderweg volop reeën, aalscholvers, fazanten enverschillende soorten ganzen en eenden ziet. Via de kleine vaartjes en slootjes zet de schipper weer koers naar het beginpunt. De vaartocht duurt ca. 2 uur.

U vertrekt uiterlijk één uur voor zonsondergang. De schipper vertelt u, desgewenst, van alles over het gebied. Er zijn sloepen beschikbaar van 8, 10 en 16 personen. Indien de groep groter is, wordt er met meerdere sloepen gevaren.

De grootste sloep is voorzien van een bodem met glasplaat en verlichting, zodat u door de bodem onderwaterplanten en waterdieren kunt ontdekken.

Inlichtingen: 038-3866555 of reserveringen@sluuspoort.nl

Op ons arrangement zijn de volgende algemene- en reserveringsvoorwaarden van toepassing.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?