i88

iconBedrijven / organisaties

Kunst in Zwartsluis

Heeft u zin om verscheidene facetten van Zwartsluis te ontdekken? Dan is het volgende arrangement iets voor u!

U begint met een bezoek aan museum Schoonewelle waarbij er een ontvangst zal zijn met koffie of thee. Daarna gaat u het museum bezichtigen onder leiding van een museumgids. Museum Schoonewelle heeft meerdere vaste- en wisselexposities. Vast onderdeel zijn o.a. illustraties van de Zwartsluizer kunstschilder Frederik J. Weijs.

Na het museumbezoek brengt u een bezoek aan de Galerie Frederik Weijs, gelegen nabij Sluuspoort. De heer Weijs geeft u een rondleiding in zijn galerie en winkel.

Na het proeven aan de kunst in Zwartsluis toont de Zintuigentuin van de heer Greveling u vergankelijke kunst waarbij uw zintuigen geprikkeld worden.

Daarna wandelt u terug naar Sluuspoort en sluit het arrangement af met een kopje koffie of een glaasje frisdrank.

De duur van het arrangement is circa 3 uur. Indien er tijd genoeg is (en in het vaarseizoen) kunt u een rondvaartje maken met de Sluuspoort 1. De rondvaart kan ook gecombineerd worden met de dorpswandeling. De rondvaart is gratis, een vrije bijdrage is welkom.

Optie 1 – basis dorpsarrangement (boekingscode D15008)

Kunst in Zwartsluis
Prijs € 8,75 per persoon vanaf 12 personen
Inclusief: Entree museum, museumgids, 2 x koffie en 1 x koek, havenrondvaart in het seizoen, dorpsplattegrond, bezoek aan Galerie Frederik Weijs en de Zintuigentuin.

Optie 2 (boekingscode D15009):

Arrangement volgens beschrijving, appeltaart i.p.v. koek – prijs per persoon € 10,50

Optie 3 (boekingscode D15010):

Arrangement volgens beschrijving, rondleiding door de heer Greveling in de Zintuigentuin prijs per persoon € 11,25

Andere opties in overleg. Inlichtingen: 038-3866555 of reserveringen@sluuspoort.nl

Op ons arrangement zijn de volgende algemene- en reserveringsvoorwaarden van toepassing.

Meer arrangementen

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?