iconBedrijven / organisaties

Historische Dorpswandeling

Tussen water wei en riet, ’t IJsselmeer al in ’t verschiet ligt het dorp Zwartsluis dat u van alles biedt. Zo begint het Sluziger volkslied. Meer weten over Zwartsluis en haar interessante historie? Sluuspoort ontvangt u met een kop koffie. Vervolgens ontdekt u onder leiding van een dorpsgids Zwartsluis in al haar glorie.

U start met koffie of thee en eventueel met iets lekkers in de theetuin van Sluuspoort. Na de koffie gaat u onder leiding van een gids een wandeling maken door het dorp. In het vaarseizoen kunt u met het rondvaartpontje naar de turfeilanden gebracht worden en vanaf daar vervolgt u de dorpswandeling.

De duur van het arrangement is maximaal 1,5 uur. Op verzoek kan de wandeling ingekort worden. Indien er tijd genoeg is (en in het vaarseizoen) kunt u een rondvaartje maken met de Sluuspoort 1. De rondvaart is gratis, een vrije bijdrage is welkom.

Inlichtingen: 038-3866555 of reserveringen@sluuspoort.nl

Op ons arrangement zijn de volgende algemene- en reserveringsvoorwaarden van toepassing.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?