iconBedrijven / organisaties

De schatten van Tammo Viswat

Tammo Viswat is een stoere zeeman. Hij is teruggekeerd naar Zwartsluis met schatten die hij verzameld heeft tijdens zijn reizen.

Het programma start in het museum met een kort verhaal. Per groepje krijgen de leerlingen een schatkaart. Daarna wandelt de groep naar de Turfeilanden en gaat op zoek naar schatkistjes en scherven. In het vaarseizoen (medio mei tot eind september) kunnen de leerlingen overgezet worden met het pontje ‘Sluuspoort 1’ naar de Turfeilanden of terug naar de Sluuspoort.

In de schatkistjes zitten natuuropdrachten. Als de opdrachten gemaakt zijn gaan de kunnen ze met de letters, gevonden in de kistjes, een code kraken. De antwoorden van de opdrachten worden besproken bij terugkomst in het museum. Als er voldoende tijd over is, kunnen de kinderen het museum bezoeken aan de hand van een speurtocht.

Doelgroep: Groep 5 en 6 van de basisschool.

Tijdsduur: 2 – 2½ uur
Tijdens het programma is er een korte pauze. De leerlingen brengen hun eigen eten/drinken mee. Voor de begeleiders is er gratis koffie/thee.

Begeleiding: Er wordt gewerkt in groepjes van 4-6 leerlingen. De ouders/begeleiders draaien mee in het programma.. Per groepje van 4-6 leerlingen is er, voor een goed verloop van het programma, 1 begeleider nodig, zodat de begeleiders van Museum Schoonewelle boventallig zijn en overal even bij kunnen springen. Het aantal hangt dus af van de grootte van de groep. Er zijn maximaal 6 groepen mogelijk!

Beschikbaar: schooljaar 2015 – 2016. Een groot deel van het programma is buiten op de Turfeilanden. In het vaarseizoen (medio mei tot ca. eind september) kunnen de leerlingen overgezet worden met het pontje ‘Sluuspoort I’.

Inlichtingen en reserveringen bij voorkeur via de e-mail of telefonisch met Renate de Vries.
E-mail: educatie@schoonewelle.nl
Telefoon: 038-3866555 – Museum Schoonewelle en Sluuspoort.
Website: www.schoonewelle.nl, www.sluuspoort.nl

Bijpassende schoolvakken:

  • natuur
  • begrijpend lezen
  • informatieverwerving

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?