iconBedrijven / organisaties

Boel gevoel

Fotoworkshop

Gebruik je zintuigen….
Wat zie je?
Wat voel je?
Wat hoor je?
Wat proef je?

Wat doen zintuigen met jou als je een foto ziet van een lekker ijsje? Van een zonsondergang? Een wollig schaap? Waardoor raak jij geprikkeld?

We beginnen met een foto-impressie waarin we de eerste prikkels beleven en de zintuigen benoemen. Tijdens deze workshop gaan de leerlingen ervaren of ze met foto’s bekijken hetzelfde voelen als wanneer ze er zelf echt bij zijn. De leerlingen mogen gebruik maken van hun eigen opname apparatuur. Denk aan: digitale camera, tablet, spelcomputer of telefoon en wandelen naar de Zintuigentuin van Albert Greveling in Zwartsluis. In de tuin krijgen ze verschilende foto-opdrachten.

Terug in het museum worden de gemaakte opnames besproken. De workshop is onder leiding van fotograaf en educatie coördinator Renate de Vries uit Zwartsluis.

Binnen de eigen muren van de school kan met het resultaat van de workshop een eigen expositie samengesteld worden.

Doelgroep: Groep 5, 6 , 7 en 8 van de basisschool.

Tijdsduur: 2 – 2½ uur
Tijdens het programma is er een korte pauze. De leerlingen brengen hun eigen eten/drinken mee. Voor de begeleiders is er gratis koffie/thee.

Begeleiding: Extra begeleiding is niet noodzakelijk.

Een deel van het programma is buiten in de Zintuigentuin.

Inlichtingen en reserveringen bij voorkeur via de e-mail of telefonisch met Renate de Vries.
E-mail: educatie@schoonewelle.nl
Telefoon: 038-3866555 – Museum Schoonewelle en Sluuspoort.
Website: www.schoonewelle.nl, www.sluuspoort.nl

Bijpassende schoolvakken:

  • natuur
  • (communicatie)techniek
  • beeldende kunst

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?