iconBedrijven / organisaties

De belevenissen van familie Otter

Onder begeleiding spelen leerlingen het otterspel. Het spel is in augustus 2015 in een nieuw jasje gestoken. De basis van het otterspel is een actief “ganzenbord”.

Het spel begint met een otter-powerpoint met aansluitend een spannend otter-verhaal, waarin de “otterkinderen ” hun “otterouders” kwijtraken. De feiten uit de powerpoint en het verhaal komen later in het spel terug.

Tijdens de zoektocht naar de otterouders door het museum, doen de kinderen allerlei educatieve en speelse opdrachten over zoogdieren, sporen, vissen, insecten, schelpen en natuurlijk over de otter zelf.

De leerlingen hoeven nauwelijks te lezen, het leeswerk wordt gedaan door de begeleiders.

Doelgroep: Groep 3 en 4 van de basisschool.

Tijdsduur: 2 – 2½ uur
Tijdens het programma is er een korte pauze. De leerlingen brengen hun eigen eten/drinken mee. Voor de begeleiders is er gratis koffie/thee.

Begeleiding: Er wordt gewerkt in groepjes van 4-6 leerlingen. De ouders/begeleiders draaien mee in het programma. Het zou fijn zijn als er voldoende begeleiders meegaan. Per groepje van 4-6 leerlingen is er, voor een goed verloop van het programma, 1 begeleider nodig. Het aantal begeleiders hangt dus af van de grootte van de groep. .

Inlichtingen en reserveringen bij voorkeur via de e-mail of telefonisch met Renate de Vries.
E-mail: educatie@schoonewelle.nl
Telefoon: 038 - 38 66 555 – Museum Schoonewelle en Sluuspoort.
Website: www.schoonewelle.nl, www.sluuspoort.nl

Bijpassende schoolvakken:
-natuur, de kinderen komen meer te weten over

de leefwijze van de otter en over andere dieren in onze omgeving.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?