4-Sluizen arrangement

• Wandelroute langs de historische sluizen van Zwartsluis

• Genieten van koffie/thee met een heerlijk streekproduct

• Bezoek de Tagrijn en ontdek het maritieme verleden van Zwartsluis

Zwartsluis heeft een deel van zijn welvaart aan sluizen te danken. Tijdens het 4-sluizenarrangement ontdekt je de (historisch)e sluizen van Zwartsluis. De sluizen van Zwartsluis waren voor de schippers de poort naar het noorden, waar de turfvelden van Drenthe lagen. Tegenwoordig zijn er nog drie in bedrijf: de Arembergersluis, de Grote Kolksluis en de Meppelerdiepsluis. In Sluuspoort bevindt zich de Tagrijn waar nog veel oude scheepvaartmaterialen bewaard zijn gebleven.

Programma

De start is bij Sluuspoort, Handelskade 25, Zwartsluis. Hier ontvang je de wandelroute van circa 1,5 uur langs de sluizen in Zwartsluis. Na afloop van de wandeling staat er in Sluuspoort een lekker kopje koffie of thee klaar met een heerlijk streekproduct. Hierna kun je nog de Tagrijn met oude scheepsmaterialen bezoeken.

Inlichtingen/boekingen: Tourist Info Zwartsluis

e-mail: touristinfo@sluuspoort.nl

telefoon: 038 386 65 55

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?