GEANNULEERD - Manon van Ossevoort komt naar Sluuspoort

DEZE AVOND IS IVM DE AANGESCHERPTE CORONAMAATREGELEN GEANNULEERD


In het kader van de landelijke campagne Nederland Leest komt Manon Ossevoort naar Sluuspoort. Op uitnodiging van de Bibliotheek Zwartewaterland verzorgt zij een lezing over de avonturen, waarmee zij bekend werd als het 'tractormeisje'. Deze bijzondere avond vindt plaats in Sluuspoort op woensdag 17 november en begint om 20:00 uur. De entreeprijs bedraagt vijf euro voor leden van de bibliotheek en 7.50 euro voor niet-leden van de bibliotheek. Opgave vooraf is noodzakelijk en is mogelijk via www.bibliotheekzwartewaterland.nl/agenda.

Tussen 2004 en 2015 reisde zij in totaal meer dan 38.000 kilometer op haar tractor. Deze reis werd gevolgd door duizenden fans en media wereldwijd. Over deze reis schreef zij het boek Het meisje en de tractor.

Na een aangrijpende ervaring koestert Manon Ossevoort de diepe wens om iedereen te tonen dat de wereld mooi is en geen droom onmogelijk. Ze besluit een groots avontuur aan te gaan: op een tractor rijdt ze naar het einde van de wereld, naar de geografische zuidpool. De lange tocht wordt indrukwekkend en het avontuur magischer dan ze zelf vooraf had durven bedenken. Het meisje en de tractor is een persoonlijk verhaal vol bijzondere ontmoetingen en ervaringen. Heel langzaam, net zo langzaam als haar oude tractor, vindt Manon de moed om de pijn uit het verleden los te laten en haar pantser af te werpen. Ondanks de schijnbaar onmogelijke uitdaging die ze zichzelf stelt, lukt het haar om de reis en haar droom te volbrengen. Een verhaal over de moed vinden om je dromen te volgen en een ode aan alles wat mooi is op de wereld.

Foto: Eigen foto Facebook

Artikel aangepast op Vrijdag 29 oktober 2021.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?