Sluuspoort weer geopend

Nu de musea en de bibliotheken weer groen licht hebben gekregen, is Sluuspoort vanaf donderdag 19 november weer geopend voor publiek. Bezoekers zijn weer welkom op de bekende openingstijden. Voor bezoekers van Sluuspoort geldt dat tot 1 december het dragen van een mondkapje gewenst is en met ingang van 1 december verplicht is. Personen die de exposities in Museum Schoonewelle willen bezoeken, dienen vooraf te reserveren. Dat kan via info@sluuspoort.nl of telefonisch via 038-3866555.

Artikel aangepast op Woensdag 18 november 2020.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?