icon Agenda

Ontmoet en luister naar de midwinterhoorn

  • Woensdag 29 november 2023
  • Sluuspoort

Piet en Roelie Kuiper uit Diever weten alles over de Midwinterhoorn. Op 29 november zijn zij te gast in Sluuspoort. Zij laten belangstellenden kennis maken met de geschiedenis, het gebruik, en geluid van de midwinterhoorn, zoals die in Noordoost Nederland nog wordt bespeeld. Deze interessante én muzikale avond begint om 19:30 uur, Sluuspoort is open vanaf 19:00 uur. De entreeprijs is 8 euro pp, inclusief een consumptie.

Omdat de midwinterhoorn niet een op zichzelf staand instrument is, wordt hij geplaatst in een breder kader van primitieve hoorns. Deze avond gaan Roelie en Peter eerst samen met ons ver terug in de tijd en maken vervolgens hele grote stappen door de geschiedenis tot aan de 21e eeuw.

Ze laten veel hoorns zien en horen, en vertellen waarvoor ze worden gebruikt. Hoorns uit vele landen, van vele religies, van alle tijden en van alle plaatsen. Uiteraard komt ook de Drentse boerhoorn aan bod.!

In het tweede deel van de avond staan symboliek, een enkele anekdote en het zelf maken van de Midwinterhoorn centraal. De avond wordt in gepaste stijl (3x raden wat dat is) afgesloten.

iconWat is er nog meer te doen?

vanaf 11 apr
Expositie 'Het DNA van Zwartsluis'

Expositie 'Het DNA van Zwartsluis'

Vanaf dinsdag 11 april 2023 Sluuspoort
vanaf 18 sep
Echte Van Gogh in Museum Schoonewelle

Echte Van Gogh in Museum Schoonewelle

18 september t/m 6 januari Museum Schoonewelle
28 sep
Van Dijk Bakery te gast bij 'Sluziger Trots'

Van Dijk Bakery te gast bij 'Sluziger Trots'

Donderdag 28 september 2023 Sluuspoort
Bekijk alle activiteiten