icon Agenda

Kom meer te weten over Bachs meesterwerk: de Mattheus Passion

  • Woensdag 22 maart 2023
  • Hervormde Kerk en Sluuspoort

Op uitnodiging van Sluuspoort en SAKZ komen Hendrik Snel en Janolda Hogendorf uit Meppel op woensdag 22 maart naar Zwartsluis. In de Hervormde Kerk aan de Kerkstraat verzorgen zij een speciale avond rondom de Mattheus Passion. Deze avond begint om 19:30 uur

De entreeprijs is tien euro, inclusief koffie/thee. Reserveren is vanaf 1 maart mogelijk, uitsluitend via mail info@sluuspoort.nl en met opgave van het aantal gewenste kaarten en vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Gereserveerde kaarten kunnen op 22 maart tussen 18:45 en 19:15 uur worden afgehaald bij Sluuspoort (Handelskade 25). Hier vindt die avond ook de losse kaartverkoop plaats en kunnen bezoekers vooraf een kop koffie of thee nuttigen.

Hendrik Snel op piano en Janolda Hogendorf op dwarsfluit brengen verschillende hoogtepunten uit de Mattheus Passion ten gehore. Daarnaast wordt veel verteld over deze compositie van Johann Sebastiaan Bach. Wat heeft Bach met bepaalde muzieknotaties bedoeld? Hoe bracht hij tekst en muziek bij elkaar? Waarom liet hij het ‘Herr, bin ich’s?’ elf keer zingen? Ook de getallensymboliek komt aan bod. Verder wordt het publiek uitgenodigd om een aantal koralen mee te zingen.

Meer informatie?

iconWat is er nog meer te doen?

vanaf 6 jan
Koffie-uurtje

Koffie-uurtje

Iedere vrijdag Sluuspoort
vanaf 28 jan
Expositie 'Wat een verbeelding!'

Expositie 'Wat een verbeelding!'

28 januari t/m 1 april 2023 Museum Schoonewelle
22 mrt
Kom meer te weten over Bachs meesterwerk: de Mattheus Passion

Kom meer te weten over Bachs meesterwerk: de Mattheus Passion

Woensdag 22 maart 2023 Hervormde Kerk en Sluuspoort
Bekijk alle activiteiten