icon Agenda

Het dondert en het bliksemt in Sluuspoort

  • Dinsdag 15 maart 2022
  • Sluuspoort

Steeds vaker worden we, ook in ons kikkerlandje, geconfronteerd met extreem weer. Denk maar eens aan de 'watervloed.  van de zomer van 2021 in Limburg. Weerman Jacob Kuiper weet natuurlijk alles over het weer. En met name over extreem weer komt hij het één en ander vertellen op dinsdag 15 maart. Reken maar dat het deze avond dondert en bliksemt in Sluuspoort. Wil je dit meemaken? Dat kan. Sluuspoort is open vanaf 19:00 uur, de donderbui van Kuiper begint om 19:30 uur. De entreeprijs is € 9,- en daar is een kop koffie of thee bij inbegrepen.

Reserveren vooraf is noodzakelijk ivm de geldende coronamaatregelen. Reserveren is mogelijk aan de balie van Sluuspoort, telefonisch via 038-3866555 of via info@sluuspoort.nl

Het weer is een bron van mooie en soms ook heftige verschijnselen, waarbij de klimaatverandering een steeds zwaarder stempel gaat drukken op de maatschappij.

Als KNMI-meteoroloog heeft Kuiper tientallen jaren het weer als dagelijks werk gehad. In deze presentatie schetst hij een beeld van al die bijzondere zaken die nu spelen en die in de toekomst mogelijk aan de orde komen.(Foto: Thom Zwager)

Meer informatie?

iconWat is er nog meer te doen?

vanaf 16 okt
Expositie Wildlife in Museum Schoonewelle

Expositie Wildlife in Museum Schoonewelle

TIJDELIJK GESLOTEN Museum Schoonewelle
vanaf 20 jan
DigiLoket in Bibliotheek Zwartsluis

DigiLoket in Bibliotheek Zwartsluis

Iedere donderdag Sluuspoort
2 feb
Online optreden dichteres Heleen Bosma

Online optreden dichteres Heleen Bosma

Woensdag 2 februari 2022 Bibliotheek Zwartewaterland
Bekijk alle activiteiten