icon Agenda

Zilveren Camera-winnaar over de Zeearend

  • Dinsdag 15 februari 2022
  • Sluuspoort

Martijn de Jonge kent de omgeving van Zwartsluis erg goed. Niet op de laatste plaats omdat hij erg geïnteresseerd is in de Zeearend. Hij heeft er een prachtig boek over geschreven.

Onder meer over hoe dat boek tot stand is gekomen en natuurlijk over de boeiende inhoud ervan komt Martijn op dinsdag 15 februari vertellen in Sluuspoort. Hij is dan gast bij Schoonewelle en verzorgt er een lezing in de serie Natuur Dichtbij. De, ongetwijfeld interessante, avond begint om 19:30 uur, de zaal is open vanaf 19:00 uur. De entreeprijs bedraagt €9.00 (incl. kopje koffie of thee). 

Reserveren vooraf is noodzakelijk ivm de geldende coronamaatregelen. Reserveren is mogelijk aan de balie van Sluuspoort, telefonisch via 038-3866555 of via info@sluuspoort.nl


Martijn de Jonge (1957), belandde na een studie Maatschappelijk Werk via de nieuwsfotografie in de natuurwereld. In 1984 won hij de 1e prijs bij de Zilveren Camera voor een foto van parende futen in de Amsterdamse Weteringschans, verschillende prijzen volgden. Zo stond zijn lammergieroog in 2002 op het Jaarboek van de Zilveren Camera terwijl hij in 2008 onderscheiden werd bij de Wildlife Photographer of the Year.
In 1996 was Martijn één van de initiators van fotostockbureau Kina, van '95 tot '99 vervulde hij bestuursfuncties bij de beroepsvereniging GKf. In 2000 kwam zijn boek 'Survival, natuur in Nederland' uit terwijl in 2012 'Walvissen kijken in Europa' verscheen. In 2004 was hij de eerste organisator van zeearend-reizen naar de Poolse Oderdelta. Tegenwoordig is de Jonge fotoconsultant, organiseert hij fotoreizen/workshops, geeft lezingen en publiceert hij over roofvogels, walvissen en natuurfotografie.

Foto (c) Staatsbosbeheer

iconWat is er nog meer te doen?

vanaf 16 okt
Expositie Wildlife in Museum Schoonewelle

Expositie Wildlife in Museum Schoonewelle

TIJDELIJK GESLOTEN Museum Schoonewelle
vanaf 20 jan
DigiLoket in Bibliotheek Zwartsluis

DigiLoket in Bibliotheek Zwartsluis

Iedere donderdag Sluuspoort
2 feb
Online optreden dichteres Heleen Bosma

Online optreden dichteres Heleen Bosma

Woensdag 2 februari 2022 Bibliotheek Zwartewaterland
Bekijk alle activiteiten