icon Agenda

AFGELAST - Zilveren Camera-winnaar over de Zeearend

  • Dinsdag 16 februari 2021 (ovb)
  • Sluuspoort

Update 12/01/2021 - In verband met de meest recente coronamaatregelen wordt deze activiteit uitgesteld naar een later moment.

Martijn de Jonge kent de omgeving van Zwartsluis erg goed. Niet op de laatste plaats omdat hij erg geïnteresseerd is in de Zeearend. Hij heeft er een prachtig boek over geschreven.

Onder meer over hoe dat boek tot stand is gekomen en natuurlijk over de boeiende inhoud ervan komt Martijn op dinsdag 16 februari vertellen in Sluuspoort. Hij is dan gast bij Schoonewelle en verzorgt er de eerste lezing in de serie Natuur Dichtbij. De, ongetwijfeld interessante, avond begint om 19:30 uur, de zaal is open vanaf 19:15 uur. De entreeprijs bedraagt €7,50.

Martijn de Jonge (1957), belandde na een studie Maatschappelijk Werk via de nieuwsfotografie in de natuurwereld. In 1984 won hij de 1e prijs bij de Zilveren Camera voor een foto van parende futen in de Amsterdamse Weteringschans, verschillende prijzen volgden. Zo stond zijn lammergieroog in 2002 op het Jaarboek van de Zilveren Camera terwijl hij in 2008 onderscheiden werd bij de Wildlife Photographer of the Year.
In 1996 was Martijn één van de initiators van fotostockbureau Kina, van '95 tot '99 vervulde hij bestuursfuncties bij de beroepsvereniging GKf. In 2000 kwam zijn boek 'Survival, natuur in Nederland' uit terwijl in 2012 'Walvissen kijken in Europa' verscheen. In 2004 was hij de eerste organisator van zeearend-reizen naar de Poolse Oderdelta. Tegenwoordig is de Jonge fotoconsultant, organiseert hij fotoreizen/workshops, geeft lezingen en publiceert hij over roofvogels, walvissen en natuurfotografie.

!!!Het doorgaan van deze activiteit is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Volg voor actuele info deze site en de (lokale) media!!!

Foto (c) Staatsbosbeheer

iconWat is er nog meer te doen?

vanaf 23 jun
Expositie Van Akker tot Bakker

Expositie Van Akker tot Bakker

GESLOTEN T/M 9 FEBRUARI 2021 Sluuspoort
vanaf 19 nov
Wintergasten bij Museum Schoonewelle

Wintergasten bij Museum Schoonewelle

GESLOTEN T/M 9 FEBRUARI 2021 Museum Schoonewelle
1 feb
Onlinelezing over Omgaan met autisme in coronatijd

Onlinelezing over Omgaan met autisme in coronatijd

Maandag 1 februari 2021 Bibliotheek Zwartewaterland
Bekijk alle activiteiten