icon Agenda

Zwitser over Bach's Weihnachtsoratorium

  • Do 17 december 2020 (ovb)
  • Sluuspoort

In een periode waarin de traditionele kooravonden en kerstzang onmogelijk zijn geworden, hebben Schoonewelle en SAKZ gemeend de muziekliefhebbers toch een kerstavond te moeten bezorgen. Hiervoor is een beroep gedaan op muziekwetenschapper Marcel Zwitser uit Hasselt. Donderdag 17 december komt hij naar Sluuspoort om er, op de voor hem karakteristieke bevlogen manier, het een en ander uit de doeken te doen over het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach. Deze boeiende (muziek)avond begint om 19:30 uur, Sluuspoort is open vanaf 19:15 uur. De entree bedraagt € 7,50.

Vanaf het begin van zijn loopbaan als docent muziekgeschiedenis had Marcel Zwitser de ambitie de diepgang van een universitair college te combineren met de vitaliteit van theater. Het terugkerende refrein in cursusevaluaties is de waardering voor zijn inhoudelijke kennis van zaken, gekoppeld aan het aanstekelijke enthousiasme. Of hij het nu heeft over Bach en de lutherse kerkmuziek, de muziekstad Wenen of de romantische Russische muziek – om zijn grote muzikale liefhebberijen te noemen – of een ander onderwerp, steeds raken luisteraars in de ban van deze bevlogen verteller.

!!!Het doorgaan van deze activiteit is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Volg voor actuele info deze site en de (lokale) media!!!

Foto(c)Marcel Zwitser

iconWat is er nog meer te doen?

vanaf 23 jun
Expositie Van Akker tot Bakker

Expositie Van Akker tot Bakker

Tot en met 1 februari 2021 Sluuspoort
vanaf 19 nov
Wintergasten bij Museum Schoonewelle

Wintergasten bij Museum Schoonewelle

19 november t/m 15 januari Museum Schoonewelle
3 dec
Proost! Whiskeyproeverij i.s.m. Mitra

Proost! Whiskeyproeverij i.s.m. Mitra

UITGESTELD naar 4 maart 2021 Sluuspoort
Bekijk alle activiteiten