Winterfair

icon Agenda

Winterfair

  • zaterdag 14 december 2019
  • Sluuspoort/Botterhuus

In en rondom een sfeervol Sluuspoort én bij het Botterhuus wordt zaterdag 14 december de Winterfair gehouden. Met genoeg ingrediënten om je lekker aan te warmen. Sluuspoort werkt in deze Winterfair samen met het Botterhuus, de Historische Vereniging en de Bruine Vloot.

Het sfeervolle winterevenement wordt gekenmerkt door een leuke variatie. Zo treedt het gerenommeerde koor La Muze op. Veelbelovend is zonder meer ook het optreden van de lokale dansformatie Dancing Devotion.

In Sluuspoort zijn de hele dag activiteiten. Zo is er een portrettekenaar van de partij. Kinderen kunnen naar hartenlust spelletjes doen, de Bibliotheek verzorgt activiteiten met een 3D printer en iedereen die dat wil kan terecht bij de nagelstylist of zich laten schminken. Ook maakt een levende kerststal deel uit van het geheel.

Natuurlijk zal het de inwendige mens aan weinig of niets ontbreken. De lokale én banketbakker bakt de lekkerste saucijzenbroodjes van Nederland oliebollenbakker is van de partij, de groentemannen serveren heerlijke snert en ook warme wafels, poffertjes en natuurlijk warme chocolademelk (al dan niet met slagroom) staan op het Winterfair-menu.

Bij het Botterhuus pakt de Stichting Zwartsluizer Botter ZS13 traditioneel flink uit met een aantrekkelijk programma. En de schepen van de ‘bruine vloot’ die afgemeerd liggen aan de Handelskade zorgen niet alleen voor een leuke sfeer, maar hebben die middag ook verhalenvertellers aan boord.

Ook Varen in de Wieden komt met een leuke invulling voor de Winterfair. Tijdens vijf vaartochten, waarin onder andere de Turfeilanden worden betrokken, komt er een verteller aan boord. De ‘verteltochten’ vertrekken om half vier, vier uur, half vijf, vijf uur en half zes vanaf de Jaap Buit steiger-Kolksluiskade. Om zes uur staat een heel bijzondere tocht op het programma. Dan wordt er een vaartocht met Winter BBQ gemaakt. De gasten van deze tocht zal het aan niets ontbreken. De Winter BBQ-tocht gaat ongeveer twee uur duren en de deelnamekosten zijn 39,95 euro per persoon, donateurs van Schoonewelle krijgen op vertoon van hun donateurskaart een korting van tien euro. Reserveren vooraf is noodzakelijk en kan via www.varenindewieden.nl/vaaragenda

iconWat is er nog meer te doen?

vanaf 6 apr
Expositie Van Akker tot Bakker

Expositie Van Akker tot Bakker

T/m 31 januari 2021 Sluuspoort
vanaf 21 sep
Expositie 'Een blik op Buisman'

Expositie 'Een blik op Buisman'

za 21/09/2019- za 14/03/2020 Sluuspoort
14 dec
Ralph de Jong bij Podium Lokaal

Ralph de Jong bij Podium Lokaal

zondag 14 december 2019 Deel Vier Baarlo
Bekijk alle activiteiten