Wijnproeverij in Sluuspoort

icon Agenda

Wijnproeverij in Sluuspoort

  • woensdag 30 oktober 2019
  • Sluuspoort

Museum Schoonewelle organiseert dit najaar in samenwerking met Mitra Zwartsluis een tweetal proeverijen. De eerste, een wijnproeverij, wordt gehouden op woensdag 30 oktober. Ervaren wijnkenners zijn te gast in Sluuspoort en verzorgen er vanaf 20.00 uur de proeverij. Sluuspoort is geopend vanaf 19.30 uur.

De keuze uit wijn lijkt simpel zat. Maar het is natuurlijk bekend dat er alleen voor rood al honderden keuzes zijn. De druifsoorten, de streek, het jaar, de rijping. Al deze elementen zijn van belang en geven de wijn typerende karaktereigenschappen. Er komt dus heel wat kijken bij het kiezen van de juiste wijn. De wijndeskundigen van Mitra doen daarover op 30 oktober het één en ander uit de doeken. Zij kunnen alles vertellen over de soorten, de herkomst en al wat je meer wilt weten. Deel je ervaring met andere liefhebbers en geniet van een gezellige avond. Laat de smaken over je tong rollen, neem de informatie in je op en ervaar de wereld van wijn.

Aan de wijnproeverij kan door maximaal 30 personen (18+) worden deelgenomen. De deelnameprijs is € 20,- per persoon. Dit bedrag is inclusief een kopje koffie of thee bij binnenkomst en de te proeven wijnen alsmede een keur aan hapjes. Opgave vooraf is noodzakelijk. Dit kan voor de tot en met zaterdag 26 oktober onder vermelding van naam, telefoonnummer en mailadres via T. 038-3866555 of via mail: schoonewelle@schoonewelle.nl

De tweede proeverij vindt plaats op woensdag 20 november. Dan wordt een keur aan cognacs gepresenteerd.

Meer informatie?

iconWat is er nog meer te doen?

vanaf 6 apr
Expositie Van Akker tot Bakker

Expositie Van Akker tot Bakker

t/m 31 januari 2021 Sluuspoort
vanaf 21 sep
Expositie 'Een blik op Buisman'

Expositie 'Een blik op Buisman'

za 21/09/2019-za 11/01/2020 Sluuspoort
16 okt
'Rembrandt van Rhijn en zijn geestverwanten'

'Rembrandt van Rhijn en zijn geestverwanten'

wo 16 oktober 2019 Sluuspoort
Bekijk alle activiteiten