icon Agenda

Zwartsluis onder Zeil 2019

  • Hemelvaartsweekend 30/5-2/6
  • Centrum

Ook dit jaar opent Zwartsluis in het Hemelvaartsweekend zijn (sluis)deuren weer voor de ronde en platbodemjachten. Zwartsluis onder Zeil is een knipoog naar het verleden, waarin schippers zeilend hun brood verdienden met transport over water en in Zwartsluis hun goederen opsloegen of verhandelden.

Sfeervol schouwspel

Via alle waterwegen die Zwartsluis rijk is arriveren op woensdag 29 mei de schepen in de sfeervolle havenkolk. Daar worden ze welkom geheten door de ZS13, de oudste nog varende botter van Nederland. Burgemeester Bilder van Zwartewaterland opent een dag later, op Hemelsvaartsdag, het evenement officieel. Hij ziet dan tientallen ronde en platbodemjachten. De dagen daarna doen ze onder meer mee aan zeilwedstrijden (het matchracen). Bezoekers kunnen uiteraard ook rondvaarten maken.

Klassieke auto's en braderie

Buiten de schepen om zijn er ook veel klassieke auto’s aanwezig in Zwartsluis. De leden van de Historische Automobiel Vereniging, HAV maken een rondrit door de omgeving. Uiteraard is er een uitgebreid omlijstend programma in het centrum van Zwartsluis. Op vrijdag 31 mei is er bijvoorbeeld een shantykorenfestival en de feestelijke Nacht van Zwartsluis. Een dag later is er een grote braderie in het dorp. Hoogtepunt van de zaterdag is ongetwijfeld ook het traditionele admiraalzeilen. Zwartsluis onder Zeil wordt op zondag afgesloten met een openluchtkerkdienst op het water. De voorganger leidt de dienst vanaf de voorplecht van de ZS13.

Voor uitgebreide Informatie: www.zwartsluisonderzeil.nl


Meer informatie?

iconVolledige programma

 

iconWat is er nog meer te doen?

vanaf 6 apr
Expositie Van Akker tot Bakker

Expositie Van Akker tot Bakker

t/m 31 januari 2021 Sluuspoort
vanaf 30 mei
Zwartsluis onder Zeil 2019

Zwartsluis onder Zeil 2019

Hemelvaartsweekend 30/5-2/6 Centrum
6 jul
3e WaterMuzeFestival

3e WaterMuzeFestival

zaterdag 6 juli 2019 In en rondom Botterhuus
Bekijk alle activiteiten